Увеличената продажба на оръжия в САЩ може да се окаже по

...
Увеличената продажба на оръжия в САЩ може да се окаже по
Коментари Харесай

Увеличената продажба на оръжие в САЩ може да е по-смъртоносна от коронавируса

Увеличената продажба на оръжия в Съединени американски щати може да се окаже по смъртоносна от ковид, написа китайското англоезично издание Global Times в материал, преведен от " Фокус ". Ето какво гласи той:
Тъжният факт, че разпространяването на оръжия се е трансформирало в рак за американското общество, и това не може да не стане по-ясно от обстоятелството, когато американците натрупат ресурси от оръжия и муниции по време на пандемията от ковид. Според материал на The New York Times от този месец, " някои хора, които се опасяват, че пандемията може да докара до цивилен безредици " и над 2 милиона оръжия бяха закупени от американците през март. 
Какво в действителност значи тази цифра? Продажбите на оръжия усилват риска от от ден на ден смъртни случаи, които така и така съществено травматизират американското общество. Страховете към пандемията са подтикнали освен продажбата на оръжие, само че и случаите, съпроводени със пукотевица. Мъж в Ню Мексико, който се е въоръжил на фона на страха на COVID-19, съгласно известията инцидентно е умъртвил 13-годишния си братовчед предишния месец.
Сега Съединени американски щати се намират в надълбоко обществено несъгласие. Закупуването на оръжие може да обезпечи прочут психически комфорт и убеденост, само че колкото повече хора имат оръжия, толкоз по-несигурно и рисково става обществото. Това е циничен кръг.
Купуването на оръжие не пази никого от пандемията от ковид. Нарастването на продажбите на оръжие евентуално ще влошат казуса с случаите със пукотевица още повече и рискуват нова „ чума “ от въоръжено принуждение в американското общество. Дори откакто Съединени американски щати преодолеят пандемията, множеството оръжия, закупени в страната, ще усилят обвързваните с оръжия закононарушения и смъртни случаи. Още по-лошото е, представете си в случай че в действителност избухват цивилен безредици и всеки изважда револвер за самоотбрана. Как ще наподобява американското общество тогава?
За страдание, държавното управление на Съединени американски щати, преднамерено или не, не съумя да разбере сериозността на казуса. Според отчет на The Wall Street Journal от края на март, федералното държавно управление е предложило на щатите магазините за оръжия, производителите на оръжия и стрелбищата, като сериозни бизнеси да не бъдат затворени по време на карантина, което значи закъснение на разпространяването на новия ковид.
За държавното управление, което от дълго време е затворило очите си за насилието с оръжие и е глухо към възходящите апели за възбрана на оръжията, не е напълно ненадейно да съобщи, че смъртоносният бизнес, включващ огнестрелно оръжие, би трябвало да остане отворен. Може да е единствената жизненоважна промишленост, останала в Съединени американски щати.
Правителството на Съединени американски щати е отговорно за увеличената продажба на оръжия, че не обезпечава на обществото чувство за сигурност по време на епидемията. Отговорът на епидемията от администрацията на Тръмп се оказа злополука.
Разпространението на оръжия може да бъде даже по-фатално от вируса. Бездействието на Съединени американски щати във връзка с контрола над оръжията и зелената светлина, дадена на бизнеса с огнестрелно оръжие на фона на епидемията, изцяло показва пренебрежението му към правото на живот - най-основното право на индивида - което също частично изяснява за какво Съединени американски щати толкоз едва се оправят с възходящата зараза от ковид.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР